Enviat per: Grup d'ètica CAMFiC | Juliol 1, 2014

Targeta Cuida’m: tornem-ne a parlar!

El dia 25 de juny apareixia una notícia al diari Ara ( www.ara.cat/premium/societat/targeta-Cuidam-familia-rebellat-introduccio_0_1163283702.html )sobre les queixes que feia un pares del desconeixement per part dels sanitaris de la targeta Cuida’m i que no es tenia en compte la situació del pacient, en aquest el seu fill, que n’era beneficiari.

De la targeta ja en vam parlar i molt en aquest bloc: https://ecamfic.wordpress.com/2013/01/15/targeta-cuidam-reflexions-sobre-un-desproposit/

En les nostres reflexions veiem els riscos que tenia assenyalar les persones amb un document. Però en llegir les notícies ens sentim en la necessitat d’insistir, preocupats, en el fons de la qüestió.

No es tracta de donar una targeta als usuaris que comporti un tracte diferent, es tracta que el Departament i els professionals tinguem clar i ens organitzem en els nostres centres, de primària, hospitals,… per tractar a les persones amb equitat i d’acord amb les seves necessitats.

L’equitat no és tractar a tothom igual, és tractar-los d’acord amb les seves condicions específiques i amb els recursos que li calguin.

I això, aplicable a tothom, porti o no porti una targeta especial, s’ha de garantir amb més cura per aquells més fràgils i amb més dificultats per explicar-se.

I, per aquest motiu, s’ha de reforçar el treball en els valors que té la nostra professió i fer una adequació de l’organització per a garantir una atenció propera i amatent a cada persona que atenem.

I aquests valors han de ser presents des de la porta d’entrada fins a l’acabament de l’atenció de la persona que ens consulta.

Aquest és el nostre deure per damunt de targetes diferents i hem d’aconseguir que tothom hi estigui implicat. Per a fer-ho són més importants els valors, les actituds i l’organització dels serveis que cap targeta.


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: