Enviat per: Grup d'ètica CAMFiC | Abril 13, 2013

Reptes ètics en l’atenció a la violència de gènere des de l’Atenció Primària de Salut

La idea de fer aquest document va néixer després de la jornada sobre ètica i violència de gènere amb la que es va celebrar a la Camfic el Dia Internacional de la Dona fa uns anys. L’eufòria posterior al debat ens va fer creure que el document “quasi estava fet”… Bé, ja sabeu que passa quan pensem que el document “quasi” està fet… d’allò fa “quasi” quatre anys!

Ara sí que el document ja està fet – pels grups de Violència de gènere i el d’Ètica de la Camfic – i penjat. Té un resum amb enllaç propi que es pot llegir independentment del document  principal. Ésperem que aviat aparegui la traducció al castellà i – ens agradaria molt!  – a l’anglès.

S’hi parla sobre què fer quan la dona maltractada no vol denunciar, de les dificultats que planteja al professional haver d’atendre tant a la víctima  com al maltractador i finalment les qüestions que planteja el registre de la informació sobre el maltractament a la història clínica.

Per cert que la qualitat de les revisores i revisors que han accedit a treballar sobre el document (mireu el llistat) i donar-hi la seva opinió són un dels motius pels quals estem tan contents de poder-lo fer públic.

El document pretén estimular el debat en els aspectes ètics controvertits de l’atenció a la violència de gènere perquè així es vagi generant un consens fonamentat. Per això seria fantàstic que els qui el llegiu (encara que només sigui la versió resumida,) deixéssiu la vostra opinió al blog.

 


Responses

  1. Reblogged this on altreseccionsindicals.


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: