Enviat per: Grup d'ètica CAMFiC | Juny 10, 2012

Treballem (09-06-12)

Us anirem oferint informació sobre els treballs que té en mans el grup d’ètica de la camfic i com evolucionen.

Voldríem que aquesta informació servís també per animar-vos a dir-hi la vostra, a opinar, ajudar-nos a reflexionar.

Periòdicament publicarem un petit informe (amb data) de l’estat del nostre treball com a grup.

En col•laboració amb el grup de violència de gènere, el grup té avançat un esborrany de document sobre “Reptes ètics en l’atenció a la violència de gènere des de l’APS”.

D’altra banda està elaborant un primer esborrany de document sobre “Ètica de la prevenció”. Veieu alguns dubtes que tenim sobre el mateix a “Les coses no són tan simples” (https://ecamfic.wordpress.com/2012/06/03/les-coses-no-son-tan-simples/)

Per al primer trimestre del 2013 es prepara una jornada formativa sobre “Acompanyar fins a la mort”, que comptarà amb la col•laboració de l’Institut Borja de Bioètica i es farà als locals de la camfic.

A més estem acabant l’elaboració d’una proposta de com abordar els conflictes d’interès en el sí de la camfic, que es fa per encàrrec de la junta. En ell es parlarà de com abordar els conflictes d’interès de membres de grups de la camfic (o autors de recomanacions) que puguin tenir algun conflicte d’interès (per exemple fer recomanacions sobre l’abordatge de la hipercolesterolèmia i rebre finançament de laboratoris amb fàrmacs per tractar-la, o pertànyer a un grup d’anticoncepció i a la vegada a una organització contrària a la mateixa, o ser membre de la junta i tenir un càrrec institucional en els serveis sanitaris, o…)

També hem iniciat un projecte a mig-llarg termini, consistent en desenvolupar el nostre compromís del metge de família (http://compromis.camfic.cat/) fins a obtenir un document més ampli i concret que ens expliciti com hauria de ser un “bon metge de família”. El document final podria ser similar al que tenen metges britànics (http://www.gmc-uk.org/guidance/good_medical_practice.asp) i en concret els GPs (General Practitioners) (http://www.rcgp.org.uk/pdf/PDS_Good_Medical_Practice_for_GPs_July_2008.pdf). L’elaboració del document es farà de forma participada, amb la col•laboració dels socis de la camfic.

Estem acabant també la versió anglesa del recent document “Acompanyar fins a la mort”  (http://www.camfic.cat/CAMFiC/Seccions/GrupsTreball/Docs/etica/CAT_Acompanyar_Mort_RPQ.pdf), que ja compta amb una versió en castellà (http://www.camfic.cat/CAMFiC/Seccions/GrupsTreball/Docs/etica/CAST_Acompanyar_Mort_RPQ.pdf).


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: